browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Falunap

Jól sikerült a nyárbúcsúztató falunapi programunk!

2011. 08. 27. szombat

Egész héten nagy igyekezettel készültünk erre a napra. Bizonyára a kulturális programban fellépő csoportok, együttesek is sokat próbáltak, hogy jól sikerüljön a fellépés.

Ezért minden szereplőnek, segítőnknek, támogatónknak és dolgozónknak hálásan köszönjük a munkáját.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött falunapi programunkra.

Szombat reggel erős szélfújásra ébredtünk. A képviselő-testület ezért rögtönzött megbeszélést tartott a Szabadtéri színpadnál. Úgy döntöttek, hogy az idős, korhadt fák miatt a délutáni programot is a Faluháznál tartják. Mészáros János helyi vállalkozó segített az eszközök elszállításában.

Várdai Józsefné már egész héten szépítette és takarította a Tájházat a falunapi program délelőttjének tiszteletére, ahol Környei Alice és családja gondoskodott meséről, vásárról, játékról és szép muzsikaszóról. A Mézesházban kiállítást tekinthettek meg a vendégek.

Mihalik Pál és családja a faluban lovas – kocsikáztatta a gyerekeket és a felnőtteket.

Közben a Polgármesteri hivatal udvarát szépítették, díszítették dolgozóink, ahol Mucsina Erika anyakönyvvezető polgári esküvő keretében adott össze egy cservölgyi ifjú párt.

Oczot Zsuzsi néni szervezésében a Szlovák klub tagjai finom tócsnit sütöttek az Óvoda konyháján. Itt készült az ízletes vadpörkölt is élelmezésvezetőnk, Dudásné Csordás Orsolya és Kulik Pálné szakácsnő vezetésével. A vadat a környékbeli vadásztársaságok adományozták.

Délután az evangélikus templomban folytatódott a program. Vagyóczki József katolikus esperes úr és Füke Szabolcs evangélikus lelkész úr ökumenikus istentiszteleten szolgáltak.

Ezután a Családi Kórus Terény (CSAK TE) csodálatos koncertjét hallgathattuk, ahol Draskóczy Lídia hegedűművész dalai hangoztak fel az „Örömömben, bánatomban” CD bemutató keretében.

A Faluház udvarán a terényi hagyományőrzők léptek fel először. A Kalácska népdalkör tagjai szép népviseletbe öltözve énekeltek, majd citeraszó és doromb kíséretében szóltak a régi népdalok.

Utánuk Füke Szabolcs lelkész úr zenekara, a LARGE ROOM koncertje következett. Lelkész urat valóban egészen más oldaláról ismerhettük meg.

Nagyon büszkék lehetünk, hogy ilyen kiváló zenészek és énekesek élnek a környezetünkben.

A tombolasorsolás 2 fődíját: 4 részes szekrénysort és előszobafalat Párizs Richárd balassagyarmati vállalkozó ajánlotta fel.

A gyerekek nagyon örültek a délelőtti népi gyermekjátszónak, a kézműves foglalkozásnak, a lovas – kocsikázásnak, délután az arcfestésnek és az ugráló várnak. Ez utóbbi programot a Szent Anna Családi Napközi vezetőjének Gécziné Kodák Erika és férje, Géczi Ferenc támogatásának köszönhetünk.

A szabadtéri bálhoz a Nosztalgia duó (Szlobodnyik Pál, Brozsó András) szolgáltatta a zenét. Sajnos az esti vihar 9 órakor véget vetett a szórakozásnak. Úgy látszik, valóban elbúcsúztattuk a nyarat.

Mint a nemzetiségi nap, a falunap is csak sok ember munkájával és összefogásával valósulhatott meg.

A Mai ige című keresztény kiadvány augusztusi üzenetei között olvastam a vadludakról, akik csapatban repülnek és nem egyedül. Az ő példájukból mi is tanulhatunk, hogy miért fontos az ember számára a közösségi lét, a közösségi élet. A vadludak repülés közben V alakzatot alkotnak, és amikor egy-egy madár suhint egyet a szárnyával, azzal felhajtóerőt képez az őt követő madár számára. Így tudják segíteni egymás repülését. A V alakzat miatt 71%-kal hosszabb utat tudnak megtenni, mintha egyedül repülnének. Így tudják megtenni a hosszú utat a legfiatalabbak, a legidősebbek és a leggyengébb madarak is.

 

„Nézzétek meg az égi madarakat”- olvashatjuk a Bibliában. Nekünk is szükségünk van embertársainkra, a közösségre, egymás segítségére, hogy életünk tiszta és teljes legyen.

 

Reméljük, hogy falunapi programunk az együttlét örömét, a lelki feltöltődést, a pihenést és szórakozást szolgálta.

 

Brozsó Andrásné

Polgármester

Print Friendly, PDF & Email