browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

II. Kultúrgolyó fesztivál

II. Kultúrgolyó Fesztivál Terényben

Terénytől már megszokhattuk, hogy bár kicsinyke, eldugott település, mégis próbál kiemelkedő programokat nyújtani megyei és határontúli szinten is.
Idén a Terényi Bocsa Sport Egyesület pályázata nyert az „Európa a polgárokért” elnevezésű projekten belül. Így szeptember 23-24-25-én megrendezésre kerül a II. Kultúrgolyó fesztivál. A rendezvény elsődleges célja a szlovák-magyar kapcsolatok ápolása, így vendégünk lesz Terany, Apátújfalu, Rárósmulyad, Nagykürtös és Losonc. A fesztivál szeretne alkalmat teremteni arra, hogy megismerjük egymás kézműves hagyományait. Kiállítás és kirakodó vásár formájában bemutatják a különböző mesterségek termékeit.
A szombati nap a baráti szálak kialakulását, illetve megerősítését szolgálja. A nap során a különböző településekről érkező csapatok összemérhetik erejüket, ügyességüket különböző sportágakban, mint a futball, bocsa, asztalitenisz, darts, sakk, lyonnaise, petaque, póker. Lehetőség nyílik egymás kultúrájának megismerésére, színpadi fellépésre, zene és tánc területén. A sportversenyek mellett állnak majd a kézműves sátrak, az egészségsátor, gyerekeknek a játszórét nyújt kellemes szórakozást. A vendégek megkóstolhatják a magyar gasztronómia különlegességeit. A nap folyamán, a környező településekről érkező csoportok gombócos ételeket készítenek. Este zenés mulatsággal zárul a nap.
Vasárnap folytatódnak a szombati események, mindemellett a nap fő témája a kecskesajt. Lehet kóstolni, vásárolni, érdekességeket megtudni a készítésről, ízesítésről.
Terény tárt szívekkel várja az érdeklődőket, akik családdal, barátokkal szeretnének kikapcsolódni a nyárutó utolsó napsugarai mellett! A sport, a közös játék, nevetés, beszélgetés, evés-ivás nagyszerű lehetőség a kapcsolatok ápolására, elmélyítésére vagy akár újak létrehozására. Mi is tudjuk mennyire fontos ez, használjuk ki a lehetőségeinket!

Fáy Hanna

Közzétéve: 2011. szeptember 13.

Print Friendly, PDF & Email