Toluca lake vårdcentral http://sverigepiller.com/ sjukförsäkring för f1 studenter
browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Orsósmagnó Múzeum

Orsósmagnó  Hangrögzitéstörténeti Muzeum  TERÉNY

A múzeum 13 éve működik, gyönyörű természeti környezetben, a falu „Szőlősorán” , egy szép tájjellegű palóc házban.  Az eltelt idő alatt a látogatók segitségével  a világ legszélesebb  ilyen jellegű gyűjteménye lett.  Teljes hangrögzítéstörténetet mutat be Edison fonográfjától kezdődően, 4 helységben 430 db. különféle magnetofonnal, a világ összes gyártó országából. Legnagyobb különlegessége, hogy  valamennyi kiállitott készülék működik, korabeli  hanganyaggal. Így a kiállítás nemcsak több mint 100 évre visszanyúló technikai, hanem zenei bemutató is. Ebben a múzeumban még nem csalódott senki! Óvodáskorú gyermekektől a legidősebb korosztályig , férfiakat, nőket, egyaránt leköt az érdekes, színvonalas technikai és zenei bemutató.

A bemutatóra min. 1-1.5 órát kell számolni. Legutóbb vakok és gyengénlátók 50 fős csoportja 3,5 órán  keresztül örömködött a múzeum bemutatójában.

Külföldi csoportok esetében tolmács szükséges.  Időjárástól független a múzeum működése. A leginkább látogatott időszak  májustól szeptemberig.  Egyszerre 20-22 fős csoportot  tudunk fogadni.  Nagyobb létszám esetén csoport-bontással , megosztott látogatással  kell szervezni. Ugyanis Terényben sok egyéb látnivaló is van. Terény falucska egy kulturális központ Nógrád megyében.  Legkiemelkedőbb a Hunnia-Csipkemúzeum, melynek látogatási időtartama azonos. Kb. 300 méterre van a két múzeum  egymástól, tehát a csere kivitelezhető.  Ezenkívül van faluház, katolikus-és evangélikus templom, Gombamúzeum és egyéb rendezvények.

Kapcsolattartó: Nagy Vilmos , a múzeum alapítója, tulajdonosa és működtetője.  a múzeum alapítvány formában működik.

Telefon: 20-9199802      E-mail: magnomuzeum@freemail.hu     Honlap: www.magnomuzem.hu  Belépődij: felnőtteknek 1000 Ft/fő, nyugdíjasoknak és 15 év feletti iskolásoknak 500 Ft/fő, gyermekeknek 200 Ft/fő

 OMM_1 OMM2 OMM3


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.